ابداع سلاح نوآورانهای که سرطان را به خودکشی هدایت میکند
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل ازIE، این روش تجربی میتواند چشم انداز ایمنی درمانی را تغییر داده و اثربخشی چشمگیری را در برابر انواع مختلف سرطان در مطالعات پیش بالینی نشان دهد.
این تحقیقات نشان میدهد چگونه این sEVهای مهندسی شده در آزمایشگاه، گیرنده خاصی را روی سلولهای تومور به نام DR۵ (گیرنده مرگ ۵) هدف قرار میدهند. این گیرنده نقش مهمی در درمان سرطان دارد. هنگامی که فعال میشود، میتواند با تحریک مرگ سلولی (آپوپتوز)، منجر به خود تخریبی سلولهای سرطانی شود.
سلاحهای ریز ضد سرطان
محققان بیش از ۲۰ سال است که روی ارائه درمانهای مؤثر هدفمند علیه DR۵ تلاش میکنند و این راهبرد جدید که از sEVها استفاده میکند، از روشهای قبلی از جمله آنتی بادیهای هدفمند DR۵ که مدتها به عنوان استاندارد طلایی در نظر گرفته میشدند، پیشی گرفته است.
دکتر «شیائووی "جورج" ژو» «Xiaowei "George" Xu» استاد آسیب شناسی و پزشکی آزمایشگاه دانشگاه پنسیلوانیا با اشاره به هیجان محققان از قابلیتهای این راهبرد جدید، اظهار داشت: «نتایج پیش بالینی ما امیدوار کننده است و مشتاقیم وارد آزمایشهای بالینی انسانی شویم.»
گروه پژوهشی وی امیدوار است این تحقیق نیازهای بیماران مبتلا به تومورهای جامد مانند ملانوما را برطرف کند که در آن ایمنی درمانیهای فعلی فقط برای نیمی از بیماران موثر است.
راهبرد جدید برای هدفگیری تومورهای سرطانی
گیرندهی DR۵ بسیار جالب توجه است چراکه به نظر میرسد برای از بین بردن سلولهای آسیب دیده یا سرطانی تکامل یافته است. با وجود این نویدها، درمانهای موجود برای هدف گیری DR۵ به منظور کنترل پیشرفت تومور با مشکل مواجه شدهاند.
دکتر ژو و همکارانش برای افزایش اثربخشی این درمان ها، به سراغ sEVها رفتند، کپسولهای کوچکی که توسط تمام سلولهای بدن ایجاد میشوند و پیامهای مهم را به بافتهای اطراف منتقل میکنند.
برای این مطالعه، محققان از sEVهای مشتق شده از سلولهای کشنده طبیعی (NK) استفاده کردند که نوعی سلول ایمنی است و به خاطر دلیل توانایی هایش در مبارزه با سرطان شناخته میشود. آنها با مهندسی این sEV ها، یک قطعه آنتی بادی طراحی شده برای چسباندن و فعال کردن گیرنده DR۵ را ترکیب کردند.
این پیشرفت راهبردی، sEVها را قادر میسازد تا به طور موثر سلولهای سرطانی با بیان DR۵ بالا، از جمله سلولهای مرتبط با سرطان ملانوما، کبد و تخمدان را مورد هدف قرار داده و از بین ببرند.
در آزمایشها، sEVهای مهندسی شده توانایی قابل توجهی در تقویت سلولهای سرطانی DR۵ مثبت نشان دادند که منجر به کاهش چشمگیر اندازه تومور شد.
در آزمایشهای انجام شده روی مدلهای موشیِ ملانوما (سرطان پوست)، سرطان سینه و سرطان کبد، sEVها، رشد تومور را سرکوب کردند و زمان زنده ماندن حیوانات را در مقایسه با موشهایی که با آنتی بادیهای سنتی هدفمند DR۵ درمان شده بودند، افزایش دادند.
همکاران دکتر ژو کشف کردند sEVها مزایای بیشتری نیز دارند. آنها میتوانند به فیبروبلاستهای مرتبط با سرطان و سلولهای سرکوبگر مشتق از میلوئید حمله کنند، که هر دو به ایجاد یک محیط سرکوب کننده سیستم ایمنی که به تومورها اجازه رشد میدهد، کمک میکند.
علاوه بر این، sEVها سلولهای T را تحریک میکنند و پاسخ ایمنی در برابر سرطان را افزایش میدهند. این توانایی منحصربهفرد برای ایجاد اختلال در ریزمحیط تومور سرکوب کننده سیستم ایمنی، sEVها را به عنوان گزینهای امیدوارکننده برای درمان موثر تومورهای جامد قرار میدهد.
یکی از مزایای مهم این روش، سهولت تولید و ذخیرهسازی sEVها است که به طور بالقوه میتواند امکان ایجاد یک درمان «آماده» را فراهم کند.
برخلاف درمانهای معمول، که باید سلولها از بدن بیماران به طور جداگانه استخراج شود، این روش میتواند راه حل آمادهای برای بسیاری از بیماران سرطانی ارائه کند.
دکتر ژو و گروهش با نگاهی به آینده، قصد دارند فرآیند تولید را برای ایجاد sEVهای درجه بالینی اصلاح کنند و مطالعات ایمنی را برای آماده سازی آزمایشهای انسانی آینده انجام دهند.
این تحقیق، نویدبخش انقلابی در درمان سرطان و ارائه امیدهای جدید به بیمارانی است که با اشکال تهاجمی این بیماری مواجه هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.
انتهای پیام/